המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
על אש קטנה מבשלים את השוקולד עם המים עד להמסה. מערבבים היטב תוך כדי בישול. מוסיפים את החמאה. מצננים את השוקולד תוך כדי בחישה ורק כאשר הוא קריר מוסיפים את החלמונים ומערבבים טוב טוב כמה דקות. (זהירות שלא יהיו לכם ביצים קשות בעוגה).
מערבבים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר וניל ומאחדים את השוקולד לקצפת בעדינות, עם תנועות קיפול עדינות מאוד. לא לשבור את הקצפת.
רק כאשר בסיס העוגה קרה מעבירים את תכולת המוס (מוס = השוקולד + הקצפת) מעליו. נותנים לעוגה את הכבוד הראוי לה לפחות 3 שעות במקרר. **מומלץ להגיש בצלחת בצד תותים או פטל טריים. (בשלב זה העוגה מוכנה).
רוצים שהעוגה שלכם תהיה ואוו אמיתי? תמשיכו: במקום 3 שעות במקרר מעבירים את העוגה למקפיא ללילה או ל- 24 שעות.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
במיקסר מקציפים במהירות גבוהה 3 חלבונים וסוכר עד שהקצף יפה ויציב. בהקצפה נמוכה מוסיפים קמח מצה ואגוזים, ולתנור למשך 20 דקות עד שהבסיס מתקשה וגוונו חום.
מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד, מערבבים היטב. ומחזירים למקפיא ל-10 דקות. משחררים את העוגה מהתבנית (אפשר בעזרת מטלית טבולה במים חמים. להעביר על התבנית מבחוץ וזה יקל על שחרור העוגה).
מקשטים את דפנות העוגה באגוזים מסוכרים או רגילים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0