המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים על הכיריים סיר קטן עם מעט מים ומרתיחים.
להניח מעל המים הרותחים את קערת המיקסר (ללא שנוצר מגע בינה לבין המים הרותחים, אלא רק עם האדים). לשים בקערה את החלבונים עם הסוכר.
לערבב את החלבונים עם הסוכר מעל המים הרותחים כ-3 דקות או עד שהחלבונים חמימים מעט והסוכר נמס.
להעביר את הקערה עם החלבונים החמימים למיקסר ולהקציף היטב כ-10 דקות עד קבלת קצף יציב ומבריק.
לחמם את התנור ל-100 מעלות, לרפד תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ בנייר פרגמנט ולסמן עליו עם עיפרון עיגול בעזרת תחתית של תבנית מס.
להעביר את הקצף לשק זילוף עם צנתר משונן ולצייר בעזרתו שבלול קצף על פני כל שטח התחתית שציירנו.
ליצור בעזרת הקצף גם שוליים לתחתית בגובה 1 ס"מ.
ביתר הקצף שנשאר בשק הזילוף ליצור עיגולים קטנים של קצף (כמו בתמונה).
מכניסים לתנור ואופים בחום של 100 מעלות כ-180 דקות.
לערבב את הג'לטין בכוס זכוכית קטנה עם 3 כפות מים קרים, מערבבים כ-5 דקות.
להכניס למיקרו ל-10 שניות ולערבב היטב.
לשים את מיץ הלימון עם הסוכר והחלמונים על אש קטנה ולבשל תוך ערבוב עד סף רתיחה ועד שמסמיך מעט.
להוסיף את הג'לטין המומס אל החלמונים שעל האש ולערבב היטב.
לסנן את החלמונים לתוך קערה ולצנן לטמפרטורת החדר.
להוסיף את קצף הביצים בתנועת קיפול לתוך החלמונים ולאחר מכן את השמנת המוקצפת ולערבב קלות בתנועת קיפול.
להניח את בסיס המרנג בתוך תבנית אפייה מס 26 ולהדק את שולי התבנית, לשפוך את קרם הלימון מעל המרנג ולהכניס למקפיא ל-180 דקות לפחות (רצוי ללילה).
להקציף היטב את כל החומרים עד קבלת קצף יציב.
להוציא את העוגה מהמקפיא למרוח עליה את הקצפת.
לסדר מעל את כדורי המרנג ולהחזיר למקפיא ל-3 שעות לפחות.
להגשה: להסיר את מסגרת התבנית, להניח על צלחת הגשה יפה, לקשט עם פירות אדומים מעל, כמו תותי שדה או פירות יער.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0