המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
במידה ורוצים להשתמש בבצק עלים מוכן, מדלגים על חלק זה.
ממכניסים לקערת המיקסר, את כל המרכיבים (למעט החמאה לקיפול) ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של ס"מ אחד ומניחים את החמאה, כשהיא מכסה שני שלישים משטח המלבן. את השליש שאינו מכוסה בחמאה, מקפלים על החלק שמעליו החמאה ואת היתרה מקפלים מעל בחזרה, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא רואים את החמאה מבחוץ, מרדדים.
ממשיכים לקפל: את הבצק מקפלים עוד שלוש פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול, מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים באופן זהה שליש לשני שליש ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר. בין קיפול לקיפול מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
אם משתמשים בבצק עלים מוכן מתחילים משלב זה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של עד חצי ס"מ.
מניחים את עלה הבצק על גבי תבנית אפייה מוברשת במעט מים בפינות ואופים למשך כ-40 דקות. עד שהבצק מזהיב.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה והחלב יחד עם האינסטנט פודינג במהירות בינונית במשך 3 דקות עד קבלת קצף יציב.
מרכיבים את העוגה: מניחים עלה של בצק עלים אפוי על צלחת הגשה גדולה, מעליו שכבה של קרם (מחצית הכמות), מעליו מניחים עלה נוסף, לוחצים מעט, ממלאים בשאר כמות הקרם ובסוף עלה אחרון. בוזקים מעל אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0