המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים יחד עם מלח, מיץ לימון וכף מים.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים, מוסיפים בהדרגה 5 כפות סוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים אל החלמונים את החומרים היבשים ומערבבים.
מקפלים פנימה בזהירות את קצף החלבונים.
משמנים תבנית עגולה ומקמחים אותה מעט. שופכים פנימה את התערובת.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד לקבלת גוון מוקה יפה.
מוציאים מהתנור ומחוררים את פני העוגה בעזרת קיסם.
מבשלים סוכר, רום ומים עד אש קטנה עד להמסה של הסוכר.
יוצקים מיד את הסירופ החם על העוגה החמה. מצננים.
מערבבים יחד ריבה וכמה טיפות של חלב או שמנת מתוקה, ומורחים על העוגה הצוננת.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
מורחים את הקצפת על פני העוגה.
לקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה.
ניתן להמיר את הפתיבר ב-5 כפות פירורי לחם. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0