המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הפרלין : לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ- 10 דקות בלבד (עד להזהבה).
לשמן נייר אפיה בשמן ולהניח בצד.
לשים במחבת (עדיף טפלון) את הסוכר וכף מים ולהמיס עד לקבלת קרמל זהוב. בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל. צריך להשגיח כי זה נשרף מהר.
להסיר מהאש, להוסיף את האגוזים ולערבב.
לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר 60 דקות.
לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במג'ימיקס עד שמתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
אופן הכנה בסיס: לערבב את כל חומרי הבסיס עם מזלג עד שנוצרים פירורים.
לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 ס"מ עגולה מרופדת בנייר אפיה.
לשטח על תבנית קטנה את ה-1/3 הנותר מהבצק כמו פיתה (לא דק) ולאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב.
להוציא מהתנור ולקרר.
למוס: לשים בקלחת שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה.
לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה.
לקרר ולהכניס למקפיא ל- 60 דקות.
לאחר שהתקרר (המסה מוצקה וזה בסדר) יש להעביר את השוקולד לקערת המיקסר, להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו- 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ולהקציף עד לקבלת מוס יציב.
לשפוך את המוס על הבסיס הקר שהכנו.
מעליו לפזר את פרלין אגוזי הלוז.
מפוררים את 1/3 העוגה שאפינו לפירורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.
לקרר כ-8 שעות (במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0