המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הביצים והסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים חמש דקות.
מוסיפים את יתר החומרים (מלבד השמנת, השוקולד והחלמון) ומערבלים עד לקבלת בצק בעל צבע אחיד.
מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת ואופים בחום של 160 מעלות שעה, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.
בינתיים מכינים את הקרם: מביאים את השמנת לסף רתיחה ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים שתי דקות. מערבבים היטב. מוסיפים את החלמון ומערבבים מיד.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. אם רוצים עוגה בעלת מראה "מקצועי", מסירים בסכין לחם גדולה וחדה את הגבעה עם הסדקים שבראש העוגה (את החלק הזה שומרים ומגישים למי שאוהבים באמת). את העוגה המיושרת הופכים (הלמטה תמיד ישר יותר) ומורחים בקרם. מובן שאפשר למרוח גם את העוגה בשלמותה בקרם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0