המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים לקערת מערבל את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים בפולסים עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בפולסים קצרים עד שהביצים נטמעות.
מוציאים את הבצק, ומהדקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחוררים את הבצק במזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות' ואופים כ-20-30 דקות.
אפשר להכין לפני ולשמור במקפיא עד לשימוש.
משמנים נייר אפיה בשמן ולהניח בצד.
במחבת, רצוי טפלון, שמים את הסוכר וכף מים עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים: בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר, ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר).
מסירים מהאש (זהירות רותח) ומכניסים את האגוזים למחבת. שופכים את האגוזים על נייר האפייה המשומן ומקררים לאחר כשעה. שוברים גס את הפרלינים שנוצרו וטוחנים גס במג'ימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים. אנו נשתמש במחצית ממנה.
מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב, על לקבלת קרם יציב.
על בסיס החמאה הקר מורחים מחצית מכמות הקרם, עליו מפזרים את פרלין אגוזי הלוז, על האגוזים מורחים את יתרת הקרם שנשאר לנו, מיישרים היטב את הקרם ומכניסים למקרר לרבע שעה.
כשהעוגה קרה מכינים ציפוי: שמים את כל חומרי הציפוי בקערית למיקרוגל ומחממים היטב.
מוצאים ומערבבים (אם המרקם אינו חלק לאחר שערבבנו היטב, מוסיפים עוד מעט חלב, עד לקבלת קרם חלק).
שופכים מיד (זה מתקשה מהר) על העוגה ומפזרים את הציפוי (לא עם כף). מזיזים את התבנית בזהירות מצד לצד עד שכל העוגה מצופה. מכניסים למקרר ל-8 שעות.
במידה ורוצים להכין את קישוטי השוקולד: ממיסים את השוקולד הלבן (שמים את השוקולד בקערה חסינת חום, מעל סיר עם מים חמים וממתינים עד להמסת השוקולד) מצננים מעט את השוקולד מערבבים "ומשחקים" (טמפרור) עם השוקולד. לאחר שהשוקולד התקרר, שופכים אותו בצורה מלבנית אורך כ-30 ס"מ על רוחב 15 ס"מ על נייר אפייה (שנמצא על גבי משטח או תבנית). מסמנים משולשים ומכניסים למקרר לקירור. מוציאים ומפרידים את המשולשים, ומקשטים את העוגה. במקום משולשים אפשר לשבור את המלבן שייצרנו לחתיכות גדולות ולא סימטריות, ולהצמיד לעוגה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0