המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצקים אבקת פודינג, גבינה ושמנת לקופסה או צנצנת שיש לה מכסה, סוגרים, ומשקשקים היטב.
מרפדים קערה עגולה ועמוקה (לא גדולה מדי. אפשר להשתמש גם במסננת) בניילון נצמד. יוצקים פנימה את הפודינג ומניחים במקפיא לארבע שעות לפחות.
בינתיים מכינים את הציפוי. מביאים את השמנת המתוקה אל סף רתיחה בסיר קטן, מסירים מהאש, שוברים פנימה את השוקולד ומוסיפים את תמצית הווניל.
מחכים חמש דקות ואז מערבבים היטב עד שמתקבל קרם שוקולד חלק לגמרי. מעבירים לקערה, מכסים בניילון ושומרים במקרר 4 שעות לפחות (וטוב יותר: 3 במקרר ואחת במקפיא).
מרסקים את הפתי בר לפירורים, ומערבבים היטב עם החמאה המותכת. שמים על הפודינג הקפוא (בהמשך, זו תהיה תחתית העוגה), ומהדקים היטב בכף ושומרים במקפיא.
כשהעוגה קפואה והציפוי סמיך מאוד, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מקלפים את הניילון הנצמד ומצפים את העוגה בזריזות בציפוי הסמיך (הוא נקרש עוד יותר במגע עם העוגה הקפואה).
שומרים במקפיא, ושעה לפני ההגשה מעבירים למקרר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0