המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד לריכוך במהירות בינונית.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, כאשר בין לבין עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה.
ב-2 קערות נפרדות מערבבים את החומרים היבשים והרטובים: בקערת היבשים מערבבים את הקמח התופח וגרידת התפוז ובקערת הרטובים מערבבים את החלב, היוגורט ומיץ התפוזים.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים ב-3 פעמים את תערובת הקמח ותערובת הנוזלים כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח עד לאיחוד החומרים.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת.
אופים כ-40 דקות עד להזהבה או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לפני שמוציאים אותה מהתבנית.
מעבירים את הריקוטה לקערה גדולה ומאווררים אותה מעט מעזרת מטרפה.
בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
עושים השוואת מרקמים בין הריקוטה והקצפת: מעבירים מעט מן הקצפת אל הריקוטה, טורפים מעט ומעבירים את כל שאר הקצפת אל התערובת.
חותכים את העוגה ל-2 לרוחב וממקמים את הבסיס בצלחת או בתבנית ההגשה.
מורחים את השכבה הראשונה של הקרם על העוגה.
מפזרים את קוביות התפוזים מעל השכבה הראשונה וסוגרים מעליה את השכבה השנייה.
חוזרים על אותן הפעולות עוד פעם אחת ושולחים לקירור עד להגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0