המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). משמנים את תבנית עגולה 26 ס"מ ומניחים בצד.
מכניסים את הפתי בר למעבד מזון מפעילים כדקה עד שמתקבלים פירורים.
מערבבים בקערה את פירורי הפתי בר, החמאה, הקינמון והסוכר עד תערובת אחידה.
מעבירים לתחתית התבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים לתנור ל-10 דקות.
מוציאים ומצננים במקרר עד לשימוש.
בסיר בינוני מרתיחים אגסים, יין אדום, סוכר ומקל קינמון. יוצקים מים עד לכיסוי האגסים ומביאים לרתיחה.
מעבירים לאש בינונית ומבשלים 20 דקות נוספות או עד שהאגס מתרכך לגמרי.
מצננים כ-15 דק' בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר עם הנוזלים לפחות שעה לפני השימוש. (מומלץ להכין יום לפני ולשמור לילה במקרר).
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
מכינים את האינסטנט פודינג ריבת חלב לפי הוראות ההכנה ע"ג האריזה. מקפלים בעדינות את הקצפת לאינסטנט פודינג עד שמתקבל מוס אחיד ללא גושים. מצננים במקרר עד לשימוש.
בסיר קטן מרתיחים על אש גבוהה כוס מנוזל האגסים, עד שחצי מהנוזל מתאדה, כ-4 דקות. מתקבל סירופ אדום מרוכז.
מברישים את בסיס העוגה בסירופ האדום. מסדרים את חצאי האגסים על תחתית העוגה. יוצקים מעל את המוס ומישרים את פני העוגה בעזרת מרית.
מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
להגשה מסננים קקאו מעל העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0