המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים את השוקולד המריר על אמבט אדים (קערה מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי).
מקציפים את החלבונים יחד עם רבע כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים את החמאה הרכה עם שלושת רבעי כוס הסוכר שנותרה (רצוי במיקסר, אבל אפשר גם ידנית). מוסיפים את החלמונים בהדרגה (אחד אחד), ולבסוף מאחדים עם השוקולד המומס לתערובת אחידה.
מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים עם תערובת החמאה והשוקולד עד לקבלת קרם אחיד. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים.
משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומניחים בה את מחצית הקרם.
אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות למשך 20 דקות, ומצננים.
שופכים את מחצית הקרם שנותרה על העוגה, ומצננים 240 דקות לפחות במקרר.
מגרדים שוקולד חלב מעל העוגה ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0