המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים לקערה את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, שוקולית וקקאו. לערבב את המצרכים.
לצקת לקערה שמן, מיכל שמנת מתוקה, 5 ביצים ותמצית וניל. לערבב עד קבלת מרקם אחיד וחלק. לצקת את הבלילה לתבנית מלבנית משומנת.
להכניס לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ולאפות במשך כ- 45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
להוציא את העוגה מהתנור ולהניח לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
לערבב בכוס 2 כפות ברנדי. לצקת לכוס מים עד גובה מחצית הכוס. להרטיב את העוגה עם חצי כוס המים עם הברנדי בעזרת כפית.
יוצקים לקערת המיקסר 1.75 מכלי שמנת מתוקה ומערבלים עד שהמרקם הופך למעט סמיך. מוסיפים לקערה את פודינג הוניל ויוצקים את כוס החלב. ממשיכים לערבל עד קבלת קרם יציב.
מוציאים מחצית מהקרם לקערה נפרדת. למחצית הקרם שבקערת המערבל מוסיפים כפית גדושה קפה נמס ומערבבים עד שמתקבל קרם בטעם מוקה.
מורחים את קרם המוקה על העוגה שהרטבנו.
מעל קרם המוקה מורחים את קרם הווניל שהנחנו בצד.
מחממים במיקרוגל 1/4 כוס שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר במשך כדקה אחת עד המסה מוחלטת של השוקולד. מערבבים היטב, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מפזרים מעל הקרם את אגוזי המלך הגרוסים.
מכניסים את בלילת השוקולד למזלף עם פיה דקה ומקשטים את העוגה.
חוצים תאנה בשלה ומניחים על העוגה לקישוט.
מכסים ומכניסים את העוגה למקרר. מצננים במשך כ- 3 שעות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0