המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת המלית: שוברים את השוקולד לקוביות קטנות וממיסים במיקרוגל כחצי דקה. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שכל הגושים נעלמים (אם צריך, מחממים במיקרוגל עוד חצי דקה). משהים לצינון בטמפרטורת החדר.
הכנת הבסיס: מניחים את השוקולד, שמנת וחלב בסיר בינוני ומחממים עד שהשוקולד נמס והנוזל אחיד. מסירים מהאש.
מוסיפים את הביצים תוך כדי טריפה קלה. מוסיפים גם את פירורי העוגיות, ומערבבים. מכסים את הסיר בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ-30 דקות.
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). משמנים 10 תבניות סופלה אישיות או תבניות מאפינס.
ממלאים את התבניות (או השקעים) בעיסה, עד למחצית מגובהן, מניחים במרכזה של כל מנה כפית גדושה מהמלית ומכסים בשארית העיסה.
אופים בתנור 30 דקות, או עד שהעוגות יציבות (אפשר לטלטל את התבנית ולבדוק אם העוגות רוטטות עדיין).
מקררים כ-10 דקות ומגישים.
אפשר לאחסן את העוגות במקרר, עד 4 ימים ולחמם שוב לפני הגשה. מומלץ להגיש בתוספת גלידה, קצפת או רוטב וניל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0