משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. ככל שהקוטר גדול יותר, העוגה תצא נמוכה יותר.
שלב 3
0 דקות
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבן-מארי. לערבב היטב את השוקולד והחמאה לתערובת אחידה ולקרר מעט לטמפ' החדר.
שלב 4
0 דקות
מקציפים היטב 6 חלמונים עם 3 כפות מהסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים עם תערובת השוקולד והחמאה.
שלב 5
0 דקות
שוטפים היטב את קערת ההקצפה והמטרפה ומנגבים משאריות שומן ומים. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף רך, יציב אך לא קשה מדי. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד. מוזגים את התערובת לתבנית האפיה.
שלב 6
30 דקות
מכניסים לתנור ל-30 דקות.
שלב 7
0 דקות
יש לבדוק אחרי חצי שעה שהתערובת לא נוזלית מדי ושהעוגה התגבשה, אם המרכז עדיין לא יציב אפשר להוסיף עוד כמה דקות בתנור. בכל מקרה העוגה לא צריכה להיות יבשה מדי.אפשר למרוח גנאש שוקולד או כל קרם שוקולד אחר ולקשט בסוכריות. אפשר גם רק לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש.
שלב 1
מתוך
7
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
שלב 2
מתוך
7
משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. ככל שהקוטר גדול יותר, העוגה תצא נמוכה יותר.
שלב 3
מתוך
7
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבן-מארי. לערבב היטב את השוקולד והחמאה לתערובת אחידה ולקרר מעט לטמפ' החדר.
שלב 4
מתוך
7
מקציפים היטב 6 חלמונים עם 3 כפות מהסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים עם תערובת השוקולד והחמאה.
שלב 5
מתוך
7
שוטפים היטב את קערת ההקצפה והמטרפה ומנגבים משאריות שומן ומים. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף רך, יציב אך לא קשה מדי. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד. מוזגים את התערובת לתבנית האפיה.
שלב 6
מתוך
7
מכניסים לתנור ל-30 דקות.
שלב 7
מתוך
7
יש לבדוק אחרי חצי שעה שהתערובת לא נוזלית מדי ושהעוגה התגבשה, אם המרכז עדיין לא יציב אפשר להוסיף עוד כמה דקות בתנור. בכל מקרה העוגה לא צריכה להיות יבשה מדי.אפשר למרוח גנאש שוקולד או כל קרם שוקולד אחר ולקשט בסוכריות. אפשר גם רק לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0