המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את העוגה: מתיכים את החמאה, מסירים מהאש ושוברים פנימה את השוקולד. מחכים שתי דקות ואז מערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת את הסוכר, הקמח, האגוזים, הווניל והביצים. מערבבים היטב.
מאדים את הקלמנטינה בסיר עם מעט מים למשך 10 דקות.
משמנים ומקמחים קערת פיירקס עגולה. יוצקים פנימה חצי מהתערובת ויוצרים גומה במרכז.
מחוררים את הקלמנטינה סביב-סביב במזלג. זורים בגומה 2 כפות סוכר ו-10 גרם חמאה. מניחים את הקלמנטינה הפוכה (עוקץ קלפי מטה). זורים עליה את יתרת הסוכר ומקיפים בחמאה. מכסים בחצי הבצק הנותר.
מכסים את הקערה במכסה או בנייר כסף. מניחים בסיר אידוי גדול שבתחתיתו מים רותחים. המים אינם צריכים לגעת בתחתית הקערה (אם אין סיר אידוי, פשוט מניחים ספל בתחתית הסיר וממקמים עליו את הקערה). מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה שעה וחצי.
מוציאים מהסיר, ממתינים עשר דקות ואז הופכים על תבנית שטוחה. פורסים כמו עוגה רגילה, עם הקלמנטינה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0