מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים אותה מעט.
שלב 2
0 דקות
שמים בקערה את הסוכר, השמן, הביצים וסוכר הווניל, ומערבבים באמצעות מטרפה ידנית.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את אבקת השוקו ומערבבים מעט. מוסיפים את המים הרותחים תוך בחישה נמרצת (כדי למנוע התקרשות של הביצים).
שלב 4
0 דקות
ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים).
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את השוקולד המומס לקערה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח, ומערבבים ממש ממש מעט רק עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה.
שלב 6
30 דקות
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ועם פירורים לחים.
שלב 7
0 דקות
לציפוי גנאש: מביאים את השמנת לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד. מחכים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
שלב 8
7 דקות
לסירופ: שמים את כל החומרים בסיר קטן, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד 7 דקות על להבה נמוכה, כדי שהסירופ יצטמצם ויסמיך מעט. עם זאת, חשוב שהוא יישאר נוזלי, כדי שיוכל להיספג בעוגה. דוקרים את העוגה עם שיפוד ויוצקים עליה את הסירופ. חשוב לעשות את זה כשהעוגה עדיין חמה, כדי שהסירופ יחלחל וירטיב אותה מבפנים ומבחוץ.
שלב 1
מתוך
8
מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים אותה מעט.
שלב 2
מתוך
8
שמים בקערה את הסוכר, השמן, הביצים וסוכר הווניל, ומערבבים באמצעות מטרפה ידנית.
שלב 3
מתוך
8
מוסיפים את אבקת השוקו ומערבבים מעט. מוסיפים את המים הרותחים תוך בחישה נמרצת (כדי למנוע התקרשות של הביצים).
שלב 4
מתוך
8
ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים).
שלב 5
מתוך
8
מוסיפים את השוקולד המומס לקערה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח, ומערבבים ממש ממש מעט רק עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה.
שלב 6
מתוך
8
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ועם פירורים לחים.
שלב 7
מתוך
8
לציפוי גנאש: מביאים את השמנת לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד. מחכים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
שלב 8
מתוך
8
לסירופ: שמים את כל החומרים בסיר קטן, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד 7 דקות על להבה נמוכה, כדי שהסירופ יצטמצם ויסמיך מעט. עם זאת, חשוב שהוא יישאר נוזלי, כדי שיוכל להיספג בעוגה. דוקרים את העוגה עם שיפוד ויוצקים עליה את הסירופ. חשוב לעשות את זה כשהעוגה עדיין חמה, כדי שהסירופ יחלחל וירטיב אותה מבפנים ומבחוץ.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0