שמים את כל חומרי העוגה (בלי חומרי הקרם) במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לתערובת אחידה.
שלב 2
0 דקות
יוצקים לתבנית עגולה משומנת ומקומחת בקוטר 26 ס"מ. אופים בחום בינוני-גבוה (180 מעלות) כשעה, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
שלב 3
0 דקות
בינתיים מכינים את הקרם: מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד (אין מוסיפים את המלח!!!) וממתינים חמש דקות. בוחשים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים במקרר חצי שעה.
שלב 4
0 דקות
כשהעוגה קרה וקרם השוקולד הצטנן, מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה, כך שהחלק שהיה תחתון יפנה כלפי מעלה הוא שטוח ואחיד יותר. אם נוצרה בעוגה "גבעה" מסירים אותה לפני שהופכים.
שלב 5
0 דקות
חוצים את העוגה לרוחב (באופן אופקי) בסכין לחם ארוכה. מורחים חצי מהקרם על העוגה.
שלב 6
0 דקות
עכשיו נכנס המלח לסיפור: זורים גבישי מלח על הקרם מחזיקים מעט מהמלח בין האגודל והאצבע וזורים מגובה 30 ס"מ, זאת כדי שלא יתקבצו יותר מדי גרגרים בנקודה אחת. משתדלים לפזר את גבישי המלח באופן אחיד על פני כל המשטח.
שלב 7
0 דקות
מניחים מעל את חצי העוגה הנותר ומורחים אותו בקרם השוקולד שנשאר. אין צורך למרוח בקרם את הצדדים.
שלב 8
0 דקות
עכשיו מחליטים אם לספר לאורחים על המלח שבעוגה לפני שהם טועמים ממנה, או אחרי.
שלב 1
מתוך
8
שמים את כל חומרי העוגה (בלי חומרי הקרם) במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לתערובת אחידה.
שלב 2
מתוך
8
יוצקים לתבנית עגולה משומנת ומקומחת בקוטר 26 ס"מ. אופים בחום בינוני-גבוה (180 מעלות) כשעה, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
שלב 3
מתוך
8
בינתיים מכינים את הקרם: מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד (אין מוסיפים את המלח!!!) וממתינים חמש דקות. בוחשים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים במקרר חצי שעה.
שלב 4
מתוך
8
כשהעוגה קרה וקרם השוקולד הצטנן, מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה, כך שהחלק שהיה תחתון יפנה כלפי מעלה הוא שטוח ואחיד יותר. אם נוצרה בעוגה "גבעה" מסירים אותה לפני שהופכים.
שלב 5
מתוך
8
חוצים את העוגה לרוחב (באופן אופקי) בסכין לחם ארוכה. מורחים חצי מהקרם על העוגה.
שלב 6
מתוך
8
עכשיו נכנס המלח לסיפור: זורים גבישי מלח על הקרם מחזיקים מעט מהמלח בין האגודל והאצבע וזורים מגובה 30 ס"מ, זאת כדי שלא יתקבצו יותר מדי גרגרים בנקודה אחת. משתדלים לפזר את גבישי המלח באופן אחיד על פני כל המשטח.
שלב 7
מתוך
8
מניחים מעל את חצי העוגה הנותר ומורחים אותו בקרם השוקולד שנשאר. אין צורך למרוח בקרם את הצדדים.
שלב 8
מתוך
8
עכשיו מחליטים אם לספר לאורחים על המלח שבעוגה לפני שהם טועמים ממנה, או אחרי.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0