המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים את הביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. ממיסים (על אדים, במיקרוגל או בסיר קטן) את השוקולד עם החמאה, הקקאו והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד, בהדרגה ותוך הקצפה, אל תערובת הביצים והסוכר. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומאחידים. בעזרת מרית מקפלים פנימה את הקמח, עד שהוא מתפזר בצורה אחידה בבלילה.
מרפדים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (כ-30 דק'. זהירות לא לייבש). מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים את קרם חמאת הבוטנים: במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים. ממיסים (על אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לאיחוד.
מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לשלוש דיסקיות דקות ואחידות בעוביין. מסירים את שתי הדיסקיות העליונות ושומרים על צלחת בצד. מורחים על הדיסקית התחתונה מחצית מהקרם. מניחים בזהירות את הדיסקית האמצעית מעל הקרם, ומורחים עליה את יתרת הקרם. מניחים על הקרם את הדיסקית העליונה (התקבלה עוגה ממולאת בשתי שכבות קרם, וללא ציפוי).
מכינים את הציפוי: בסיר קטן וכבד מחממים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ. ממשיכים להרתיח על אש בינונית עוד חמש דקות, עד שהסירופ מסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם צריך, מחזירים לאש לכמה שניות כדי להמיס את הסוכר שהתגבש במגע עם השמנת הקרה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
מצננים את הציפוי כ-15 דקות, ואז יוצקים שכבה אחידה ממנו על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0