המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים במיקסר את הביצים כ-2 דק' עד להיווצרות קצף עשיר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה (ב-3 פעמים), ומקציפים כ-7 דקות במהירות גבוהה.
בינתיים מנפים את הקמח יחד עם הקקאו לתוך קערה יבשה.
מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמן בזילוף דק.
מחממים את החלב מעט שיהיה פושר, מוסיפים מעט קפה מגורען (לא חובה), ומוסיפים לבלילה בזרם דק.
מכבים את המיקסר, ומוסיפים את הקמח והקקאו המנופים בהדרגה תוך כדי ערבוב במקצף ידני. ערבול קליל ביותר רק עד שהקמח נבלע בבלילה.
יוצרים לתבנית קפיצית בקוטר 26, או לשתי תבניות קטנות.
מכינים לתוך תנור שחומם מראש על 175 ומעלות, ומורידים את החום ל-165 מעלות.
אופים עד שהקיסם יוצא יבש.
מצננים ומקשטים.
הכנת הקרמים: למילוי תוך העוגה, מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 8 כפות סוכר ו-2 כפיות תמצית אייריש קרים, או תמצית אחת שאוהבים לקצפת יציבה.
הכנת גנאש השוקולד: מחממים על הגז 2 מיכלי שמנת מתוקה, ומביאים עד לנקודת רתיחה (לא להרתיח).
מסירים מהאש ומוסיפים 400 גרם שוקולד מריר. ממיסים אותו לתוך השמנת. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
פורסים את העוגה הקרה לרוחב, יוצקים עליה מעט גנאש חם ומורחים את הקצפת. מניחים את השכבה העליונה ויוצקים מעל את הגנאש החם.
מקשטים בסוכריות צבעוניות/אגוזים/סוכריות בצק סוכר או זילופי קרם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0