המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מניחים בקערה 200 גרם שוקולד מריר עם 5 כפות מים וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי עד המסה מלאה. מערבבים היטב ומצננים מעט.
במיקסר חשמלי מקציפים את כל החלבונים במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השוקולד המומס. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לערבב עד איחוד.
מפעילים את המיקסר עם קערת הקצף על מהירות נמוכה ומוסיפים אליו את תערובת השוקולד בהדרגה. מוסיפים את תכולת השקית של הקמח התופח וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
מניחים את התערובת בתבנית משומנת (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ) ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת עד להמסה מלאה, מערבבים היטב ומורחים על העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2