המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-160 מעלות.
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל, או על בן מארי.
מקציפים בקערת מיקסר ביצים, סוכר, מלח, קפה נמס וקינמון במשך כ-6-7 דק' במהירות גבוהה, או עד שמתקבלת קציפה אוורירית ותפוחה מאוד.
מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים אגוזים טחונים, קקאו ואבקת אפייה, וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת, ואופים במשך כ-35-45 דק' או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
קוצצים את השוקולד, ושמים בקערה קטנה.
מביאים בסיר קטן את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה, וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
מחלצים את העוגה מהתבנית, ומניחים על גבי צלחת הגשה.
מצפים את העוגה בגנאש ומקשטים באגוזים חצויים.
מגישים בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1