המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לילה לפני שמכינים את העוגה, משרים את השזיפים ביין בתוך קערה קטנה. מכסים, ומניחים במקרר ללילה.
למחרת, מקציפים במשך שלוש דקות את הביצים והסוכר (אפשר בהחלט לעשות זאת במעבד מזון עם להב פלדה). מוסיפים את היין שלא נספג בשזיפים, ומקציפים עוד דקה.
מוסיפים את הקוואקר, השמן והמים ומקציפים חצי דקה. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה, ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
חוצים את השזיפים, ושוברים את השוקולד לחתיכות קטנות (אם משתמשים בשוקולד פרה, שוברים לחצאי קוביות). שמים את קוביות השוקולד בשקית יחד עם כף קמח. מנערים היטב כדי שהשוקולד יצופה בקמח (הציפוי הזה ימנע מפצפוצי השוקולד לשקוע לקרקעית הבצק). מערבבים את השזיפים החצויים והשוקולד לתוך הבצק (בלי להפעיל את מעבד המזון כדי לא לרסק אותם).
משמנים ומקמחים תבנית אפייה עגולה או מרובעת. יוצקים פנימה את הבצק, ואופים 60 דקות בחום בינוני. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0