המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמנת חמוצה היא חלק בלתי נפרד מעוגות ממוצא אוסטרו-הונגרי, והיא זו שהופכת אותן לרכות וטעימות כל כך. החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים ביצים אחת- אחת עד שנבלעות בתערובת.
מערבבים קמח תופח, אינסטנט פודינג וקפה נמס בקערה נפרדת. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים רק עד שנבלעים בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חלב, שמנת, תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי).
יוצקים שני שליש מהתערובת לתבנית משומנת, יוצקים מעל את השוקולד המומס ומכסים ביתרת התערובת. מערבבים באמצעות סכין ליצירת מראה שיש.
אופים כ-70 דקות בתבנית עגולה או כשעה בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
העוגה נשמרת מחוץ למקרר עד-5 ימים.
מחליפים את החלב במיץ תפוזים באותה כמות.
מחליפים את השוקולד המריר ב- 150 גרם שוקולד חלב.
מחליפים את השמנת בגביע יוגורט 3%. לתשומת לבך, החלפת הרכיבים יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0