להכנת הבצק - בקערה גדולה מניחים את החמאה הרכה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח ומטמיעים עם האצבעות עד למרקם של קרמבל.
שלב 2
5 דקות
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים - שקיק סוכר וניל, ביצים, סוכר, דבש, חומץ ואגוזים. לשים את הבצק ביד (או מיקסר וו גיטרה), בהדרגה מוסיפים את יתרת הקמח עד להטמעה.
שלב 3
0 דקות
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק ל-4 עיגולים או פחות (תלוי בגודל ובצורה של התבנית עליה נרכיב את העוגה).
שלב 5
5 דקות
מרדדים כל עיגול לעלה דק מאד עד ל-2 מ"מ ומסמנים באמצעות התבנית או הרינג שעליו (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ) נרכיב את העוגה.
שלב 6
5 דקות
אופים כ-5 דקות או עד להזהבה.
שלב 7
0 דקות
כך עושים עם יתר הכדורים. השוליים שקרצנו משמשים כפירורים לפיזור מעל ולדפנות העוגה.
שלב 8
0 דקות
כשהבצק נאפה מיד חותכים עם סכין קטנה את סימון הבצק.
שלב 9
0 דקות
את שולי הבצק והיתרה מפוררים לפירורים במעבד מזון או ידנית.
שלב 10
5 דקות
להכנת הקרם - מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל ושקיק סוכר וניל, לקציפה יציבה.
שלב 11
0 דקות
ניתן לשלב את אחד משכבות הקרם באינסטנט פודינג שוקולד.
שלב 12
10 דקות
להרכבת העוגה - מניחים שכבת בצק אחת בתוך הרינג/התבנית ומורחים מעל כל שכבת בצק קרם וניל וכך הלאה עם יתרת שכבות הבצק ולבסוף מפזרים מעל את פירורי הבצק.
שלב 13
0 דקות
אפשר להוסיף באחת השכבות התחתונות ריבת פובידל (שזיפים שחורים), או אפשר לשדרג עם שוקולד חלב.
שלב 1
מתוך
13
להכנת הבצק - בקערה גדולה מניחים את החמאה הרכה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח ומטמיעים עם האצבעות עד למרקם של קרמבל.
שלב 2
מתוך
13
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים - שקיק סוכר וניל, ביצים, סוכר, דבש, חומץ ואגוזים. לשים את הבצק ביד (או מיקסר וו גיטרה), בהדרגה מוסיפים את יתרת הקמח עד להטמעה.
שלב 3
מתוך
13
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
שלב 4
מתוך
13
מחלקים את הבצק ל-4 עיגולים או פחות (תלוי בגודל ובצורה של התבנית עליה נרכיב את העוגה).
שלב 5
מתוך
13
מרדדים כל עיגול לעלה דק מאד עד ל-2 מ"מ ומסמנים באמצעות התבנית או הרינג שעליו (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ) נרכיב את העוגה.
שלב 6
מתוך
13
אופים כ-5 דקות או עד להזהבה.
שלב 7
מתוך
13
כך עושים עם יתר הכדורים. השוליים שקרצנו משמשים כפירורים לפיזור מעל ולדפנות העוגה.
שלב 8
מתוך
13
כשהבצק נאפה מיד חותכים עם סכין קטנה את סימון הבצק.
שלב 9
מתוך
13
את שולי הבצק והיתרה מפוררים לפירורים במעבד מזון או ידנית.
שלב 10
מתוך
13
להכנת הקרם - מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל ושקיק סוכר וניל, לקציפה יציבה.
שלב 11
מתוך
13
ניתן לשלב את אחד משכבות הקרם באינסטנט פודינג שוקולד.
שלב 12
מתוך
13
להרכבת העוגה - מניחים שכבת בצק אחת בתוך הרינג/התבנית ומורחים מעל כל שכבת בצק קרם וניל וכך הלאה עם יתרת שכבות הבצק ולבסוף מפזרים מעל את פירורי הבצק.
שלב 13
מתוך
13
אפשר להוסיף באחת השכבות התחתונות ריבת פובידל (שזיפים שחורים), או אפשר לשדרג עם שוקולד חלב.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות
6
ר
רינה
24.09.20249:30
כן מתכון טעים וחגיגי לפי המרשם הולכת להכין תודה 🙏🏼👍
ע
ענבר
05.01.202320:54
יצא עוגה פצצה טעימה מאוד אני הוספתי בשכבות ריבת חלב מאוד שידרג את העוגה
ועוד דבר הבצק יצא ממש דביק הוספתי כל פעם עוד ועוד קמח כי אי אפשר לעבוד עם זה.
וגם ברשימה שכחתם לרשום ביצים בשלב 2
זה מאוד חשוב לעיסה.
מערכת בישולים
08.01.20237:48
היי ענבר, תודה על התגובה ושמחים שהיא יצאה לך טעימה. לגבי הדביקות, זה מאוד, מאוד תלוי בקמח, לפעמים הוא דורש יותר או פחות מים ואז באמת צריך להוסיף מים או קמח. הוספנו את הביצים כמו ברשימת המצרכים. יום מקסים 💖
ע
עירית
01.01.20239:47
לא יורד הקובץ...
מערכת בישולים
01.01.202310:45
היי עידית, לחצת על הורד? מתחת למתכון PDF? כי לחצנו והכל תקין. נשמח שתבדקי שוב. יום מקסים
ל
ליאורה ויסלברג
31.12.20225:03
בוקר טוב, כיצד שומרים את העוגה? תודה ושנה טובה
מערכת בישולים
01.01.20236:02
היי ליאורה, מכוסה במקרר. שנה מעולה 🌹
ש
שרון ענבר
29.12.20226:05
האם יש סרטון הדרכה?
מערכת בישולים
29.12.202214:11
היי, לצערנו בשלב זה לא. יום מקסים ❣️
א
איריס
29.12.20224:58
כמות הקמח לא ברורה 2.5 כוסות הן לא 1 קג
מערכת בישולים
29.12.202214:12
היי,
שתיים וחצי כוסות, הקילו מתייחס לאריזת הקמח. סופשבוע מקסים ❣️
הערות 6