המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, להוסיף את האינסטנט פודינג שוקולד והחלמונים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
להעביר לתבנית אפיה מלבנית משומנות, או עגולה 24 ס"מ או בכל תבנית שיש לכם.
אופים בתנור שחומם מראש 160-170 מעלות בערך 20 דקות. בודקים ואם קיסם יוצא יבש העוגה מוכנה. לא להיבהל עם העוגה תרד מעט לכן יש לעשות בתבנית לא גדולה.
להקציף את כל המרכיבים יחדיו עד לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
אפשרי להכין לילה לפני.
לחמם תנור מראש 170 מעלות.
לשים בקערה מיקסר את החלבונים להקציף עד שהקצף מתחיל להתייצב, להוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה, עד שהקצף יוצא חזק וקשה מאוד.
להוריד את חום התנור ל130 מעלות (חום חלש מאוד), לרפד תבנית מרובעת בנייר אפייה ולשמן אותה מעט במרגרינה או בטיפונת שמן, להעביר את הקצף וליישר לשכבה אחידה.
אופים כשעה, עד שהקצף מתקשה, מתייבש ונפרד מהדפנות, להיזהר לא להשחים את הקצף.
מוציאים את הקצף מהתנור ומניחים על מגבת, מורידים ממנו את נייר הפרגמנט ומקררים.
לחתוך את הבסיס לשני חצאים שווים.
להניח על כלי הגשה מאורך את החצי הראשון של הבסיס ומעליו למרוח שכבה של הקצפת. להניח מעל שכבת מרנג חתוכה באותו גודל זהה לבסיס (אם המרנג נשבר להוסיף בחלקים ולהניח). אפשרי שתי שכבות של מרנג, לא חובה.
מעל המרנג למרוח שכבת קצפת.
שוב להניח בסיס, מרנג וקצפת.
לפורר את המרנג שנשאר ולפזר מסביב לעוגה.
להמיס במיקרוגל שוקולד מריר לערבב היטב ולשים בתוך קונוס. לעשות על נייר פרגמנט פסים של שוקולד ולהמתין שייתקשו מעט.
להמיס שוקולד לבן, לערבב היטב לשים בקונוס וליצור פסים על נייר פרגמנט.
להעביר להקפאה את הקישוטים.
להוציא את הקישוטים מהמקפיא לאחר ההתקשות ולקשט את העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0