המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
העוגה מתאימה להכנה בתבנית עגולה קוטר 24 או תבנית סבתא.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה טורפים את הביצים, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, חלב, תמצית וניל וסוכר לתערובת אחידה.
מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה, מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
מערבבים יחד את מרכיבי מלית הקינמון – סוכר לבן, סוכר חום וקינמון.
יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית, מפזרים מעל 1/2 מתערובת הקינמון ומעל מפזרים מחצית מכמות האגוזים.
חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה ויתרת מלית הקינמון והאגוזים, מכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגה קפיצית למגע, שחומה וריחנית.
מצננים ומקשטים באבקת סוכר.
* ניתן לוותר על האגוזים ולפזר סוכר וקינמון בלבד
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 4