המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה ומצננים.
שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.
מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קורט קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-60 דקות במקרר.
שמים את הסוכר בסיר ומכסים במים.
מרתיחים ומבשלים למצב של סירופ (הנוזל דביק ומטפטף באיטיות). מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים ואת תמצית השקדים.
מערבבים היטב ומצננים בצד.
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק.
מורחים על כל מלבן שליש ממלית המרציפן מעל. מגלגלים לפס ברוחב 8 ס"מ (משאירים שני ס"מ מכל צד ללא מלית).
מניחים כל פס שמרים בתבנית אינגליש קייק.
מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 160 מעלות.
פס השמרים מוכן כשצבעו שחום.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0