קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ 3- ס"מ, מערבבים בקערה עם מיץ הלימון למניעת השחרה.
שלב 2
10 דקות
בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המים ומבשלים תוך ערבוב מזדמן על אש בינונית-נמוכה עד להתרככות תפוחי העץ. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
שלב 3
0 דקות
מסירים מהאש ומצננים.
שלב 4
8 דקות
מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומערבלים בעזרת וו גיטרה לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים / לשים ממושכות כ-7-8 דקות. עד קבלת בצק רך, גמיש ומבריק.
שלב 5
0 דקות
מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לתפיחה למשך שעה-שעתיים.
שלב 6
0 דקות
מחלקים את הבצק הקר ל 4- חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
שלב 7
0 דקות
במרכז כל מלבן בוזקים פס של רבע מן המלית. משאירים 1 ס"מ נקי ללא מלית בתחילת המלבן ובסופו.
שלב 8
0 דקות
משני צידי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ וחצי (כ 9- רצועות מכל צד).
שלב 9
0 דקות
אופן הקליעה: מקפלים את שני קצוות הבצק הנקיים על המלית ומתחילים לקלוע את הרצועות האלכסניות - שמאל על ימין וימין על שמאל, עד לקבלת מאפה דמוי צמה.
שלב 10
0 דקות
מעבירים בזהירות לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק והמלית. (יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח).
שלב 11
30 דקות
מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ 30- דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.
שלב 12
0 דקות
מברישים את העוגה בביצה טרופה.
שלב 13
25 דקות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות, אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
שלב 14
1 דקות
לפני ההגשה בוזקים מעל המאפה אבקת סוכר.
ניתן להמיר את החמאה במרגרינה באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
שלב 1
מתוך
14
קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ 3- ס"מ, מערבבים בקערה עם מיץ הלימון למניעת השחרה.
שלב 2
מתוך
14
בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המים ומבשלים תוך ערבוב מזדמן על אש בינונית-נמוכה עד להתרככות תפוחי העץ. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
שלב 3
מתוך
14
מסירים מהאש ומצננים.
שלב 4
מתוך
14
מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומערבלים בעזרת וו גיטרה לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים / לשים ממושכות כ-7-8 דקות. עד קבלת בצק רך, גמיש ומבריק.
שלב 5
מתוך
14
מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לתפיחה למשך שעה-שעתיים.
שלב 6
מתוך
14
מחלקים את הבצק הקר ל 4- חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
שלב 7
מתוך
14
במרכז כל מלבן בוזקים פס של רבע מן המלית. משאירים 1 ס"מ נקי ללא מלית בתחילת המלבן ובסופו.
שלב 8
מתוך
14
משני צידי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ וחצי (כ 9- רצועות מכל צד).
שלב 9
מתוך
14
אופן הקליעה: מקפלים את שני קצוות הבצק הנקיים על המלית ומתחילים לקלוע את הרצועות האלכסניות - שמאל על ימין וימין על שמאל, עד לקבלת מאפה דמוי צמה.
שלב 10
מתוך
14
מעבירים בזהירות לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק והמלית. (יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח).
שלב 11
מתוך
14
מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ 30- דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.
שלב 12
מתוך
14
מברישים את העוגה בביצה טרופה.
שלב 13
מתוך
14
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות, אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
שלב 14
מתוך
14
לפני ההגשה בוזקים מעל המאפה אבקת סוכר.
ניתן להמיר את החמאה במרגרינה באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0