המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את חומרי הבצק עם וו לישה, להתפיח כ-30-40 דק'.2.. מרדדים את הבצק בעובי של 2 ס"מ. קורצים עיגולים ונותנים להם לתפוח.
מכינים צלחת עם רבע כוס שמן וקערה בה מערבבים את חומרי המלית.
משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף. מחממים תנור ל-200 מעלות.
את עיגולי הבצק מורחים בשמן וטובלים בתערובת האגוזים (שהתערובת תדבק רק בצד אחד של העיגול)
מניחים את העיגולים בתבנית כשהמילוי כלפי מעלה אחד על השני (לא עד סוף התבנית) ומתפיחים כ-20 דק'. חשוב לא להדק את העיגולים זה לזה, הם נדבקים לבד בזמן ההתפחה.
אופים 20-30 דקות.
לאחר שמוציאים את העודה מהתבנית ניתן להרטיב אותה בסירופ העשוי חצי כוס סוכר, חצי כוס מים + 1 כפית תמצית וניל, 1 כפית רום ומיץ לימון שהורתחו וצוננו.
כשאוכלים מהעוגה, לא צריך לחתוך אותה כל אחד פשוט מושך עלה. *אפשר להמיר את השמרים הטריים ב-15 גרם שמרים יבשים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0