המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת העיסה מערבבים בקערית שמרים, מים, סוכר וקמח, ומתפיחים עד לתסיסה.
להכנת הבצק מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה, או לקערת עבודה, את כל מצרכי הבצק, כולל העיסה, למעט 3 כפות השמן, ומערבלים עד קבלת בצק רך ואחיד, את המים מוסיפים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את 3 כפות השמן ולשים שוב היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק, לשים את הבצק לישה קצרה ביד, מכסים ומתפיחים 45 דקות.
בינתיים מערבלים את כל מצרכי המלית עד לקבלת קרם אחיד.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה מלבני, משטחים על כל עלה מחצית מכמות המלית בשכבה אחידה, ומגלגלים לגלילה.
חותכים את הגלילות לאורכן ל-4 חלקים, וקולעים את החלקים כצמה (כמו עוגת קרנץ).
משמנים את התבנית, מקמחים קלות ומניחים את "הצמה" בתבנית בצורת עיגול, מברישים בביצה טרופה ושוב מתפיחים כ-30 דקות בקיץ וכשעה בחורף.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, כ-10 דקות לפני האפייה.
מנמיכים את חום התנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0