המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים במיקסר את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח. אם הוא מרגיש קשה מדי אפשר גם להוסיף טיפה מים ו/או שמן ולהמשיך ללוש עד שהוא מרגיש נוח יותר לעבודה. ללישה ביד צריך לפחות רבע שעה של לישה מאסיבית ונחושה.
מכסים בניילון ומעל זה מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהוא מכפיל את הנפח שלו. בקיץ 90 דקות, בחורף אולי קצת יותר.
שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה ביחד עם החלב.
מכניסים למיקרו ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרתיחים את החלב עם הסוכר בסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות או עד שמתקבל סירופ בטעם קרמלי מתוק מאוד.
מרדדים את הבצק לריבוע או למלבן של 30*40 ס"מ, בעובי של כחצי ס"מ.
מורחים את רוטב השוקולד על כל שטח הבצק ומפזרים עליו את הפקאנים (ממליצה להשאיר בערך שליש מהפקאנים לפיזור מעל).
מגלגלים את הבצק לרולדה לא דחוסה מדי, וחותכים לשבלולים בגובה של כ-2-3 ס"מ (או שכדאי להתאים את הגובה כך שיצאו לכם מספר שבלולים שיתאימו לתבנית בה אתם משתמשים).
אופציה נוספת: ליצור את הרולדה ואז לחתוך אותה במרכז לכל האורך כך שיישארו לנו 2 חצאים ארוכים ונוטפי שוקולד, וללפף אותם אחד על השני עד שנוצרת לנו מעין צמה. את הקצוות מקפלים למטה שלא יפתחו בתפיחה השנייה.
מסדרים את השבלולים בתבנית משומנת עגולה או בתבנית אינגליש קייק (אם רוצים להכין עוגה גדולה בתבנית של 26 כדאי להכפיל את הכמויות במתכון) ומשאירים קצת מקום ביניהם שיהיה לאן לתפוח (כחצי ס"מ או פחות יספיק).
מכסים את התבנית ומניחים לתפיחה שניה של 30 דקות בקיץ, בחורף אולי קצת יותר.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מפזרים מלמעלה את שארית הפקאנים הקצוצים ומורחים מחצית מהסירופ עם מברשת בשכבה דקה.
מכניסים לתנור ואופים 25 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז, בנקודות החיבור, יוצאת יבשה ואפויה ולא בצקית.
אם אופים שבלולים בודדים, זמן האפייה קצר יחסית. כדאי לעקוב. אם אופים כמות כפולה בתבנית של 26, זה אמור לקחת בערך 40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים מלמעלה את הזיגוג של החלב והסוכר. לא צריך להטביע את העוגה אבל אפשר להבריש בנדיבות ככה שכל החלקים בעוגה יספגו מנה הגונה של המתוק המתוק הזה. זה מרטיב את הבצק כדי שלא יהיה יבש מדי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0