המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה. מפעילים על לישה במהירות נמוכה ל-6 דקות. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לבצק בהדרגה עד שהבצק מתגבש. ממשיכים ללוש כ-2 דקות נוספות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים 120 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים את רוטב הפירות: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים כ-40 דקות על אש קטנה או עד שהרוטב מעט מסמיך. מצננים במקרר.
מכינים את קרם הווניל: בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי קרם הוניל כ-3 דקות עד לקבלת קרם יציב. מכסים ומצננים במקרר.
מכינים את השטרויזל: שמים את כל חומרי השטרויזל במעבד מזון ומפעילים כ 10-15 שניות עד שנוצרים פרורים. מכסים ומצננים במקרר.
מחממים את התנור ל- 160 מעלות ומשמנים את 2 תבניות האינגליש קייק.
מרכיבים את העוגות: מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח עבודה מקומח ומוציאים ממנו את האויר ע"י תפיחות קלות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
במרכז כל מלבן יוצרים מהקרם בעזרת שקית זילוף או כף גליל ומעליו זורים את הפירות האדומים כמעט ללא הנוזלים של הרוטב. סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים היטב כך שיהיה סגור לגמרי. מדביקים את קצוות הבצק עם מעט מים, כדי שלא יפתח.
יוצרים צמה מכל 2 גלילים ומהדקים בקצוות. מעבירים כל צמה לתבנית אינגליש קייק. מברישים בביצה ומפזרים מעל את השטרויזל.
מתפיחים 30 דקות.
אופים כ-40 דקות או עד להזהבה מלאה.
מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ -10 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0