המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חממו את התנור לחום של 220 מעלות.
בעזרת מגבת נייר, שמנו תבנית אפייה במעט חמאה.
נפו את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה גדולה.
חתכו את החמאה (ניתן להמיר למרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לקוביות קטנות.
הוסיפו את הקוביות לקמח.
פוררו אותה בקצות האצבעות וערבבו עם הקמח, עד שנוצרים פרורים קטנים.
ערבבו פנימה את הסוכר וצרו גומה באמצע התערובת בעזרת כף.
שברו את הביצה לספל וטרפו אותה היטב בעזרת מזלג.
הוסיפו את החלב ואת תמצית הוניל לביצה, ערבבו היטב ושפכו לתוך הגומה בקמח.
ערבבו הכל היטב, עד שנוצר בצק רך וחלק.
פזרו מעט קמח על משטח עבודה נקי וצרו מהבצק כדור יפה.
מעכו מעט את הכדור והניחו אותו על משטח העבודה.
רדדו את הבצק במערוך, עד שנוצר כדור שקטרו 20 ס"מ.
הכניסו אותו לתבנית האפייה, והברישו במעט חלב.
אפו את העוגה בתנור במשך 15 דקות, עד שהיא תופחת ומקבלת צבע חום זהב.
בינתיים שטפו את התותים, יבשו אותם, הסירו את הגבעולים וחתכו אותם לפרוסות עבות.
הוציאו את העוגה מהתנור והניחו אותה על רשת לקירור.
כשהעוגה התקררה, חתכו אותה בזהירות לחצי בעזרת סכין לחם.
הניחו את החלק העליון על קרש חיתוך וחתכו אותו לשמונה פרוסות.
שפכו את השמנת המתוקה לקערה והקציפו אותה, עד שהיא הופכת לקצפת מוצקה.
ערבבו פנימה את היוגורט. הניחו את החלק התחתון של העוגה על הצלחת, ובעזרת המרית פזרו עליו מחצית מהקצפת.
הניחו את פרוסות התותים על גבי הקצפת, כך שיכסו את כל העוגה.
פזרו את שאר הקצפת מעל התותים.
הניחו את שמונה הפרוסות של החלק העליון מעל הקצפת, ופזרו אבקת סוכר למעלה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0