המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להוציא את הביצים מהמקרר ולתת להם להגיע לטמפרטורת החדר.
שוטפים היטב את התפוז אך לא מקלפים אותו. מסירים את שני קצות התפוז. חוצים את התפוז לאורכו ומסלקים את החלק המרכזי, הלבן (למנוע מרירות). חותכים כל חצי תפוז למשולשים בינוניים ומסלקים גרעינים.
שמים הכל במעבד מזון ומפעילים לדקה, או עד שהתפוז וקליפתו נקצצים לגמרי ומתקבלת מחית אחידה.
במערבל מקציפים את השמן קנולה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף. מוסיפים את תמצית הוניל ומחית התפוז. לבסוף מוסיפים לסירוגין את הקמח המלא, אבקת האפייה ומיץ התפוזים.
מערבלים ביחד עד שנוצרת תערובת אחידה. בסוף מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
את הבלילה שמים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור בחום 180 למשך כ-40-50 דקות, או עד שגפרור יוצא יבש.
מצננים את העוגה בתבנית כ-20 דקות. אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר. *ניתן להמיר את קמח הכוסמין המלא בקמח חיטה מלא. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0