המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את מחית פירות היער: מעבירים לסיר קטן את פירות היער, הסוכר והחמאה. מביאים לרתיחה תוך ערבוב (מוודאים שהחמאה הומסה) ומורידים את הסיר מהכיריים.
טוחנים את תכולת הסיר עם מעבד מזון עד שמתקבלת מחית בעלת מרקם אחיד.
ממיסים בקערית את הקורנפלור עם המים ויוצקים למחית. מערבבים היטב ומשאירים לצינון.
מעבירים לקערה את קוביות התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון. יוצקים את מיץ הלימון. מערבבים ומסדרים על הבצק.
מעבירים לקערת מיקסר קמח, מוסיפים סוכר וחמאה ומערבלים במעבד מזון לתערובת פירורית.
חוצים את הבצק לשניים: חצי פרורי משאירים בצד ולחצי הנותר מוסיפים מים וביצה בהדרגה. מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
מרדדים את הבצק בתבנית המרופדת בחמאה ומעט קמח.
מעבירים לקערה את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון והביצה. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים לסירוגין את הקמח.
יוצקים שמנת מתוקה ומערבלים עד קבלת בלילה חלקה. יוצקים את הבלילה על התפוחים.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים קלות אבל העוגה עדיין לא מוכנה.
חוזרים למחית פירות היער ומורחים על שכבת התפוחים. מפזרים מעל את הבצק הפירורי ששמרנו בצד.
מערבבים בקערה שקדים עם סוכר וחלבון. מפזרים את תערובת השקדים מעל פירורי הבצק.
מחזירים את העוגה לתנור האפייה ואופים במשך כ- 40 דקות נוספות, עד שהשקדים משחימים ופני העוגה יציבים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
מצפים באבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0