המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
ממסים את השוקולד (אפשר במיקרוגל) ומקציפים את המרגרינה (ניתן להמיר את המרגרינה בחמאה באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עם שליש כוס סוכר.
מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אוורירית.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט לאט את השוקולד המומס, בהדרגה.
מעבירים את התערובת לכלי אחר ושוטפים היטב את קערת המיקסר ואת המקצף. מקציפים את שליש כוס הסוכר שנותרה עם החלבונים, עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד.
מעבירים חצי מהתערובת לקערה אחרת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
לשאר התערובת שנשארה מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות עד פיזור אחיד שלהם בה.
משטחים בתבנית את התערובת עם האגוזים ואופים במשך 25 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור נותנים לה להצטנן עד שתגיע לטמפרטורת החדר ואז משטחים מעליה את התערובת שנשמרה במקרר. מכסים שוב בניילון נצמד ושמים במקפיא ל-90 דקות.
מקציפים את הקצפת עם שתי כפיות הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה. מורחים אותה על העוגה, אחרי שהיא קרה, ומכניסים למקפיא להתייצבות.
קישוט לפני ההגשה: בעזרת סכין עוברים הלוך ושוב (כמו עם פומפייה) על גב טבלת השוקולד המריר ומגררים אותו על פני העוגה. מפזרים חופן אגוזים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0