המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לוקחים את האורז ומשרים אותו במים פושרים למשך שעתיים, יש אפשרות להחליף את המים מדי פעם ("לכבס" את האורז).
את הבצלים והשום חותכים לחתיכות גדולות, ומכניסים לתוך תבנית פיירקס, משמנים מעט את התבנית בשמן זית.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לוקחים את המשרה/תערובת ומצפים את העוף מעל ומתחת לעור, ומניחים מעל את הבצלים והשום ומכסים ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור ל-40 דקות.
לאחר מכן, מוצאים את התבנית מהתנור ומוצאים את העוף מהתבנית, מכניסים את האורז (ללא המים) ומערבבים עם התערובת/מיץ שנשאר בתבנית, ומכסים במים עד גובה האורז. מעל זה מניחים את העוף ומכניסים שוב לתנור לעוד שעה וחצי, עד שהאורז מוכן.
לקראת סוף האפייה, מוציאים את רדיד האלומיניום על מנת לקבל השחמה של העוף. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0