מסדרים בתחתית תבנית חסינת אש את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהן מניחים את העוף השלם. דוחסים לתוך העוף מחצית מכמות הלימונים החתוכים, מעורבבים עם מחצית מכמות הקורנית, הפלפל השחור ומחצית מכמות המלח.
שלב 2
0 דקות
מערבבים בכוס את היין ואת הדבש (אפשר לחמם כ-20 שניות במיקרוגל כדי להקל על הערבוב) ויוצקים על העוף. מפזרים את חתיכות הלימון הנותרות בין פרוסות תפוחי האדמה. מפזרים מעל את הקורנית הנותרת. בוזקים עוד מעט פלפל שחור גרוס ואת המלח הנותר.
שלב 3
0 דקות
מכסים את התבנית שוב ברדיד אלומיניום ומניחים לשהות במקרר שעתיים לפחות, ועד 24 שעות. פותחים מדי פעם את הכיסוי ויוצקים בכף מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית על העוף.
שלב 4
0 דקות
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כשעה וחצי. מדי פעם פותחים את הכיסוי ומרטיבים בכף את העוף ברוטב שהצטבר בתחתית התבנית.
שלב 5
0 דקות
לאחר שעה וחצי מורידים את רדיד האלומיניום, מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות, וממשיכים לאפות כשעה נוספת.
שלב 6
30 דקות
אחרי כ-30 דקות מוציאים את התבנית והופכים בעדינות את העוף. ממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות עד שהעוף משחים היטב.
שלב 7
0 דקות
מוציאים מהתנור, מניחים ל-10 דק', חותכים את העוף ומגישים את הרוטב בכלי נפרד.
שלב 1
מתוך
7
מסדרים בתחתית תבנית חסינת אש את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהן מניחים את העוף השלם. דוחסים לתוך העוף מחצית מכמות הלימונים החתוכים, מעורבבים עם מחצית מכמות הקורנית, הפלפל השחור ומחצית מכמות המלח.
שלב 2
מתוך
7
מערבבים בכוס את היין ואת הדבש (אפשר לחמם כ-20 שניות במיקרוגל כדי להקל על הערבוב) ויוצקים על העוף. מפזרים את חתיכות הלימון הנותרות בין פרוסות תפוחי האדמה. מפזרים מעל את הקורנית הנותרת. בוזקים עוד מעט פלפל שחור גרוס ואת המלח הנותר.
שלב 3
מתוך
7
מכסים את התבנית שוב ברדיד אלומיניום ומניחים לשהות במקרר שעתיים לפחות, ועד 24 שעות. פותחים מדי פעם את הכיסוי ויוצקים בכף מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית על העוף.
שלב 4
מתוך
7
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כשעה וחצי. מדי פעם פותחים את הכיסוי ומרטיבים בכף את העוף ברוטב שהצטבר בתחתית התבנית.
שלב 5
מתוך
7
לאחר שעה וחצי מורידים את רדיד האלומיניום, מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות, וממשיכים לאפות כשעה נוספת.
שלב 6
מתוך
7
אחרי כ-30 דקות מוציאים את התבנית והופכים בעדינות את העוף. ממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות עד שהעוף משחים היטב.
שלב 7
מתוך
7
מוציאים מהתנור, מניחים ל-10 דק', חותכים את העוף ומגישים את הרוטב בכלי נפרד.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0