המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את העוף ומייבשים אותו.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערית את השום הקצוץ, עשב התיבול וכפית פלפל שחור.
תוחבים שתי אצבעות מכל צד בין עור הצוואר לבשר החזה של העוף (זה נפרד בקלות). מכניסים פנימה את תערובת השום (חצי מכל צד) ומעסים כך שהתערובת תתפזר ותחדור גם אל מתחת לעור השוקיים. כשהעור יגיר שומן, טעמי השום והתבלינים ייספגו יחד אתו בבשר.
ממליחים ומפלפלים את העוף מבפנים ומבחוץ.
יוצקים שמן זית כך שיכסה בשכבה דקה תבנית אפייה גדולה עם שוליים גבוהים (הכי טוב תבנית פיירקס) שמים את כל הירקות בפנים (או רק בצל-תפו"א-שיני שום, או כל מה שבחרתם להוסיף מרשימת ה"אפשר גם"). מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב, כך שכל הירקות ייטבלו בשמן.
דוקרים את הלימון השטוף במזלג כמה פעמים ותוחבים אותו לחלל העוף. מניחים את העוף על הצד (עם כנף אחת כלפי מעלה) על גבי הירקות. יוצקים על העוף מעט שמן זית ומורחים אותו בשמן. מכניסים לתנור וצולים עשרים דקות.
הופכים את העוף כך שהכנף השנייה תהיה כלפי מעלה. צולים עוד עשרים דקות.
הופכים את העוף כך שהחזה יהיה כלפי מטה והכנפיים בצדדים. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות וצולים עוד עשרים דקות.
בודקים שכשדוקרים את העוף המיצים הניגרים ממנו שקופים ולא ורודים ושעורו שחום (אם המיצים ורודים או שהעוף חיוור, ממשיכים לצלות עוד כמה דקות). מוציאים מהתנור ונותנים לעוף לנוח עשר דקות.
מחלקים למנות הגשה ומגישים עם הירקות. ליד השולחן חוצים את הלימון שהיה בתוך העוף (זהירות, הוא חם!) וסוחטים מעל הבשר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0