המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים במחבת חמה את הבצל עד הזהבה, ומקררים.
מקררים וחותכים את הכבדים לאחר הצלייה.
מערבבים בקערה פטרוזיליה קצוצה, כבדים, בצל, צנוברים, שום ותבלינים.
מערבבים את מרכיבי הרוטב, לוקחים את העוף, שוטפים אותו ומתבלים אותו ברוטב מבפנים ומבחוץ (משאירים מעט מהרוטב בצד).
ממלאים את העוף בתערובת המילוי, וסוגרים היטב בעזרת מחט וחוט או בעזרת קיסמים (חשוב שיהיה סגור חזק כדי שלא יתפרק באפייה.
מניחים את העוף בתבנית אפייה (יש אפשרות לאפות אותו בסיר חרס אטום וזה יוצא כמו חמאה).
מוסיפים 10 תפוחי אדמה קטנים לרוטב של התערובת ומפזרים מסביב לעוף.
מכניסים לתנור על טורבו בחום 180 מעלות עד ריכוך העוף, כ-60 דקות.
נותנים עוד 10 דקות השחמה על חום גבוה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0