המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצלים עד להזהבה, להוסיף את הכבדים ולטגן מעט.
בסיר אחר מביאים לרתיחה 2 כוסות מים עם כפית מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים כ-5 דק'. מסננים את המים.
מערבבים בקערה את האורז עם הכבדים והבצלים, מוסיפים את התבלינים ואת השזיפים, ומערבבים לתערובת מילוי אחידה.
ממלאים את חלל העוף בתערובת, מקפידים שלא לדחוס - האורז עוד יתפח במהלך האפייה וסוגרים בקיסמים. מניחים את העוף הממולא במרכז תבנית אפייה.
מערבבים את חומרי הציפוי לתערובת אחידה, יוצקים על העוף ומורחים מכל הצדדים. במידה ונשאר מילוי ניתן לפזר מסביב לעוף בתוספת של שזיפים. במידה ולא נשאר, ניתן לחתוך מעט תפוחי אדמה ובצלים ולהניח בתבנית.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום בינוני כשעה וחצי (90 דקות).
מסירים את נייר הכסף ואופים 30-45 דקות נוספות. בתיאבון ובהצלחה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0