המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים סיר על האש וקולים בו את הצנוברים עד שהם מזהיבים (זהירות שלא יישרפו). שומרים בקערה בצד.
יוצקים לסיר 4 כפות שמן זית ומזהיבים בהן את הכרישות.
מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד חצי דקה.
מוסיפים את הפירות היבשים, הצנוברים, מלח, פלפל וקינמון, מערבבים ומבשלים 1 דקות. מסירים מהאש.
בסיר נפרד או בקערה מכינים את הקוסקוס עם שתי כפות שמן לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. אם רוצים, מתבלים בשום ופלפל שחור, או בשקית של תבלונים.
מערבבים בכוס את הדבש, הסויה והפלפל השחור. מורחים את העוף בתערובת מבפנים ומבחוץ. הכי נוח לעשות את זה בתוך תבנית אפייה גדולה ולגלגל את העוף בנוזלי הזיגוג שניגרים ממנו.
מערבבים את הקוסקוס עם תבשיל הפירות היבשים וממלאים את חלל העוף בתערובת (לא לדחוס!). יישאר עוד המון קוסקוס עם פירות יבשים שלא ייכנס לעוף. אותו נשמור בצד (ונגיש לצד העוף). מניחים את העוף בתבנית (חזה כלפי מטה), יוצקים לתבנית את היין והמרק, מכסים במכסה או בנייר אלומיניום וצולים בחום של 180 מעלות ארבעים וחמש דק.
מסירים כיסוי, הופכים וצולים עוד רבע שעה עד 20 דקות, עד שהעוף שחום ועשוי.
מגישים עם עוד הרבה קוסקוס פירות יבשים מהסיר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0