להכנת המלית - מבשלים את האורז חצי בישול, שמים במסננת ומקררים היטב. אחרי הקירור, מוציאים את האורז מהמקרר, מוסיפים את שאר מצרכי המלית - בשר טחון, כפית מלח, כף וחצי אבקת מרק בצל, כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון, כפית כורכום, 1/3 כוס שמן קנולה, צרור עלי סלרי, עגבנייה, בצל קצוץ, צרור פטרוזיליה, 3 שזיפים מיובשים ואגוזי המלך הטחונים ומערבבים היטב.
שלב 2
5 דקות
להכנת העוף - שוטפים היטב את העוף וממלאים במלית (ניתן לתפור עם מחט וחוט את פתח המילוי - יש לשרוף באש גלויה את המחט לצורך חיטוי).
שלב 3
0 דקות
שמים בקערית 6 כפות שמן קנולה, מעט שמיר קצוץ, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שאטה, כפית פלפל שחור, כפית מלח, כף וחצי כורכום וכף אבקת מרק. מערבבים לקבלת בלילה אחידה ומעסים את העוף עם הבלילה.
שלב 4
0 דקות
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את העוף בתבנית. מניחים מסביבו 4 פרוסות לימון ומזלפים עליו 4 כפות דבש.
שלב 5
60 דקות
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לצלייה בחום של 250 מעלות ל- 60 דקות.
שלב 6
40 דקות
מורידים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעוד 40 דקות להשחמה.
שלב 1
מתוך
6
להכנת המלית - מבשלים את האורז חצי בישול, שמים במסננת ומקררים היטב. אחרי הקירור, מוציאים את האורז מהמקרר, מוסיפים את שאר מצרכי המלית - בשר טחון, כפית מלח, כף וחצי אבקת מרק בצל, כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון, כפית כורכום, 1/3 כוס שמן קנולה, צרור עלי סלרי, עגבנייה, בצל קצוץ, צרור פטרוזיליה, 3 שזיפים מיובשים ואגוזי המלך הטחונים ומערבבים היטב.
שלב 2
מתוך
6
להכנת העוף - שוטפים היטב את העוף וממלאים במלית (ניתן לתפור עם מחט וחוט את פתח המילוי - יש לשרוף באש גלויה את המחט לצורך חיטוי).
שלב 3
מתוך
6
שמים בקערית 6 כפות שמן קנולה, מעט שמיר קצוץ, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שאטה, כפית פלפל שחור, כפית מלח, כף וחצי כורכום וכף אבקת מרק. מערבבים לקבלת בלילה אחידה ומעסים את העוף עם הבלילה.
שלב 4
מתוך
6
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את העוף בתבנית. מניחים מסביבו 4 פרוסות לימון ומזלפים עליו 4 כפות דבש.
שלב 5
מתוך
6
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לצלייה בחום של 250 מעלות ל- 60 דקות.
שלב 6
מתוך
6
מורידים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעוד 40 דקות להשחמה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0