המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את האורז: מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את השום. מערבבים 30 שניות.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, עד שהאורז יהיה מצופה בשמן. יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות.
האורז לא יתרכך בזמן הזה, כי הבישול יימשך עם העוף בתנור, אבל אם תרצו לבשל אותו עד הסוף הוסיפו עוד 15 דקות בישול.
לאחר סיום בישול האורז מוסיפים מלח, מכסים את הסיר שוב למשך כעשר דקות.
מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
מוסיפים לסיר האורז (כולל הנוזלים שנותרו בסיר) את הסילאן והנענע המיובשת, מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית צלייה.
מוסיפים את העוף: מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים על גבי האורז, כשהעור כלפי מעלה.
מוסיפים דלעת: מערבבים בקערה את הדלעת החתוכה, שמן הזית, המלח והפלפל ומפזרים בין הכרעיים, כך שיכסו את האורז.
מכניסים את התבנית לתנור וצולים במשך 45-60 דקות.
מפזרים מעל את אגוזי הלוז ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0