המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הרוטב: שמים בקערת ערבוב גדולה את מקלות הקינמון, הדבש, הסוכר החום, הצ'ילי, הסויה והשמן. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מוסיפים שיני שום ומערבבים שוב.
בתבנית הגשה מזכוכית מניחים את נתחי העוף, יוצקים עליהם את הרוטב כך שהעוף יכוסה ברוטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אבל רצוי למשך לילה.
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (200-250 מעלות).
מסדרים את הבטטות בתבנית צלייה, ומתבלים אותן במלח ופלפל. מסדרים את חלקי העוף ויוצקים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקערה. מעסים בידיים את חלקי העוף והבטטות.
הצלייה: בשלב הראשון צולים במשך 20 דקות, ללא כיסוי, עד שהעוף והבטטות מזהיבים היטב.
לאחר מכן, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד כ-50 דקות, עד שהעוף רך עשוי היטב והבטטות צלויות מבחוץ ורכות מבפנים.
מוציאים ומשהים עשר דקות בטמפרטורת החדר. מגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0