המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הקמח, התבלינים הסוכר והשמרית בקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד ולא מימי. בהתחלה זה ייראה כאילו אין מספיק מים אבל אחר כך הבצק יתגבש.
מוסיפים את החמאה והביצה ולשים היטב.
מוציאים למשטח מקומח ולשים חמש דקות. מדי פעם מוסיפים קצת קמח כדי שלא יידבק. בסוף תהליך הלישה צריך להתקבל בצק צהוב, גמיש ולא דביק.
מגלגלים את הבצק לכדור. יוצקים מעט שמן לקערה בה לשנו את הבצק בתחילה (אין צורך לשטוף) ומגלגלים בשמן את הבצק. מכסים בניילון ומתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.
חובטים בבצק ולשים מעט להוצאת האוויר ממנו. מגלגלים שוב בשמן, מכסים בניילון ומניחים במקרר להתפחה שנייה. אפשר להשאיר במקרר עד עשרים וארבע שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני כדורים. מרפדים תבנית שטוחה וגדולה בנייר אפייה. לוקחים כדור בצק ומותחים מען כך שיגיע לגודל של כיכר לחם קטנה. יוצרים גוש קטן וכמעט נפרד בכל קצה ומסובבים אותו כך שהכיכר תיראה כמו עטיפה של סוכרייה.
בתוך כל גוש טומנים זית (וזוכרים להגיד לילדים שיש שם זיתים עם חרצנים!). אלה האוזניים של המן. עכשיו מכינים את העיניים.
טובלים את הביצים הקשות במעט שמן ונועצים אותן בבצק כשחלקן המחודד כלפי מטה. מחכים עשרים שניות ואז משקעים את הביצים שוב בבצק (הבצק ידחה אותן מעט ולכן חשוב ללחוץ פעם נוספת). הסיבה שהחלק המחודד צריך לפנות כלפי מטה היא שכך יהיה לילדים יותר קל לעקור את הביצים מהלחם האפוי. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק הנותר.
מורחים בחלמון טרוף ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות כ-45 דקות. מגישים לשולחן בלוויית סלטים מטבוחה, אבוקדו, גזר, טחינה, חצילים וכל מה שאוהבים. נותנים לילדים לעקור את הביצים הקשות מתוך הלחם וזוכרים שמרדכי היהודי היה אחלה גבר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0