המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערה אורז שטוף ושום כתוש. מוסיפים בצל, רסק ותבלינים, מוסיפים את כל הירק הקצוץ ומניחים בצד.
חולטים ל-5-10 דקות את עלי הגפן וסוחטים, פותחים אחד אחד ומניחים על שפת קערה רחבה על מנת שיהיה נוח לעבוד.
מרפדים תחתית של סיר רחב ושטוח בפרוסות של תפוחי אדמה, על מנת שלא יידבק או יישרף.
מתחילים במלאכת הגלגול - מניחים על גבי קרש חיתוך עלה שהפנים קרוב אלינו, מניחים כפית או יותר (תלוי בגודל העלה בקצה), מקפלים מימין ושמאל ואז מגלגלים ומניחים בסיר כאשר הקיפול כלפי מטה. כך ממשיכים ומסדרים צפוף בסיר עד לגימור.
בקערה קטנה שמים 3-4 כוסות מים פושרים, חצי כוס שמן, מלח ומלח לימון תלוי בטעם, ויוצקים הכל מעל הממולאים בעדינות, מרתיחים פעם אחת למשך 5-7 דקות ומנמיכים.
מבשלים על האש הכי קטנה למשך 90-120 דקות.
טיפ קטן - מניחים את העלה כאשר הצד המבריק מונח על קרש החיתוך. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0