המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אם משתמשים בעלי גפן משומרים במי מלח, מניחים אותם בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחים. יש לוודא שהמים יחדרו היטב בין כל השכבות ולהניח לעלים לשהות בהם כ-20 דקות. מניחים במים קרים טריים, מסננים שנית ושוב חוזרים על התהליך, כך יורחק עודף המלח.
אם משתמשים בעלי גפן טריים, מרככים אותם: מכניסים לסיר עם מים רותחים כמה עלים, משהים מספר דקות עד שיתרככו, מוציאים מהמים וממשיכים באותה דרך עד ריכוך כל העלים.
מכינים את מילוי: משרים את האורז במים רותחים ואחר כך שוטפים אותו במי ברז קרים.
מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הבשר, העגבנייה הקצוצה, בצל, פטרוזיליה, סלרי, מלח, פלפל. מוסיפים 2 כפות או יותר רסק עגבניות לטעם יווני אופייני.
ממלאים את העלים: מניחים על הצלחת עלה גפן אחד, כשהצד עם העורקים הבולטים מופנה כלפי מעלה.
מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז העלה, סמוך לקצה הגבעול.
מקפלים את צד הגבעול מעל המלית, אחר כך מקפלים את הצדדים לעבר האמצע ומגלגלים כעין סיגר קטן. מהדקים קלות בכף יד. ממלאים באותו אופן את יתר העלים.
מרדפים קרקעית של סיר גדול בשכבה של פרוסות עגבנייה או בעלי גפן שנשארו, כדי שהעלים הממולאים לא ידבקו אל הסיר ויחתכו.
דוחסים פנימה את העלים הממולאים בשכבות צפופות שהתפר כלפי מטה, מניחים ביניהם חתיכות שום קטנות.
יוצקים מעל מיץ לימון ומוסיפים כ-3/4 כוס מים.
מבשלים על להבה קטנה מאוד, לפחות שעתיים או עד שיתרככו וכל הזמן מוסיפים מים במקום אלה שנספגו בבישול.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0