המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות
למלית הגבינה - מערבבים בקערה את הגבינות (ניתן להמיר את הגבינה הצהובה ב-250 גרם גבינה בולגרית או 1 חבילה גבינת טוב טעם. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), הביצים והתבלינים (חוץ מהקשקבל) ומעבירים למקרר.
למלית תרד - מטגנים בצל להזהבה ומניחים בצד לצינון. לאחר שהתקרר מוסיפים אליו תרד סחוט וקצוץ ומערבבים.
למלית פטריות ובצל - מחממים שמן במחבת על אש בינונית, מטגנים בצל עד שקיפות ומוסיפים פטריות. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. כשהבצל הפך להיות זהוב מורידים מהאש.
ממתינים לצינון.
למילוי ואפייה - מערבבים בקערית קטנה קמח ומים (דבק של פעם).
פורסים עלה סיגר על משטח יבש ומפזרים עליו מעט תרסיס שמן. במרכז העלה שמים כף מתערובת הגבינות, מעליה תוספת אחת לבחירה (מלית תרד או פטריות) ומעליה זורים מעט קשקבל.
קיפול הסיגר: לוקחים את החלק התחתון של העלה ומקפלים על המילוי (מחזיקים בעדינות שלא יזוז).
מורחים את שולי העלה בצד ימין ב"דבק" ומניחים אותו על העלה שמכסה את המילוי. (מקפלים מימין לשמאל).
אותו דבר עושים עם צד שמאל של העלה - שמים דבק בשולי החלק העליון של העלה ומקפלים מעל הקיפולים ומהדקים בעדינות.
מניחים אחד ליד השני על תבנית כשהסגירה של העלה כלפי מטה.
מורחים שמן זית או ביצה ושומשום לקישוט.
מכניסים לתנור למשך 20 דקות או עד הזהבה (אני אוהבת זהוב קריספי).
מגישים חם לצד סלט עלים עם עגבניות שרי מתובל בשמן זית, לימון ומלח.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1