המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות, מערבבים בקערה עם התבלינים היבשים (למעט הכורכום והזעפרן), מלח ופלפל גרוס טרי עד שהבשר "עטוף" בתבלינים.
מטגנים על מחבת לוהטת עם מעט שמן בשני סבבים, עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט. מוציאים מיד לקערה ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף-זהוב.
בינתיים, מערבבים את הכורכום והזעפרן בתוך הציר/ המים הרותחים ומניחים בצד. *ניתן להמיר את שורש הכורכום בחצי כפין כורכום טחון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
כשהבצל מוכן, מוסיפים את הפתיתים, מגבירים את האש ומטגנים כשתי דקות תוך ערבוב. מנמיכים את האש לאש בינונית, מוסיפים את הציר עם הכורכום והזעפרן ועוד שלוש כוסות מים רותחים. מערבבים ומתקנים טעמים.
מוסיפים את הבשר ואת האפונה, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-30 דקות. מכבים את האש וממתינים כמה דקות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0